08 квітня, 2024

Таємниці людства

Кілька разів у Фейсбуці мені попала на очі ця фотографія. Дуже схоже на закам'янілу книгу.

Повірю на слово, що ця фотографія зроблена в Австралії. А хотілося б знати більше – коли і ким. Де знаходиться цей кар’єр, чи не тримають його місцезнаходження в таємниці? Чи можна «книжку» взяти в руки, чи вона «намертво» вросла в породу? Чи тримали книгу в руках науковці, чи проводили дослідження?

Питань більше, ніж відповідей. Ще пишуть, що ніби обгортка металічна.

Якби  своїми очима я не бачила експонати пересувного Музею каміння, що був в гостях у нашої школи у 2019 році, я б не сумнівалася, що це книга.

Виглядає так, ніби Творець вирішив покепкувати над нами. Для Нього немає часових і просторових меж. Вільно пересуваючись у просторі і часі, він підкинув мільйони років тому назад предмети, що належать до нашого часу. Ця теорія популярна у письменників.

На жаль, не пам’ятаю,  в якому  саме романі Террі Пратчетта йдеться про будні творців всесвітів,  про те, що їхньою улюбленою грою було закладати отакі «бомби», щоб над їх розгадкою у майбутньому добряче поламали свої голови вчені.

Чи знаєте, що існує термін «недоречний артефакт"?

В археології    предмет, що, ймовірно, має штучне походження і суперечить загальноприйнятим науковим уявленням. Це саме для таких випадків, як наша книга. Бо така знахідка не поодинокий випадок.

Не можна виключити й елемент містифікації. Є люди, які свідомо «підкидають» сфабриковані у себе дома в підвалі докази.

Будемо слідкувати за історію камінної книги і далі.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар