20 березня, 2024

ВІРТУАЛЬНА БІБЛІОТЕКА _ Три Чарівні книги

Друзі, чи пам’ятаєте ви мою ідею Віртуальної бібліотеки? Про полотно, яке об’єднує змальовані на сторінках книг бібліотеки;  бібліотеки, створені уявою поетів і письменників?

В бібліотеці чарівної країни Міфології, яку англієць Джеральд  Даррелл зобразив у «Балакучому пакунку», всього Три Чарівні Книги. Зате які! Вони не прості, вони  визначають плин  чарівного життя. Їх колись як нагороду за гарне навчання отримав учень Мерліна, чарівник Джанкетберрі. У світі для міфічних істот, який він створив, щоб врятувати їх  від забуття, книги входять до уряду Міфології. І це дуже справедливий, чесний і добрий Уряд. Великі Книги Врядування з великою повагою ставляться одна до одної, дають приклад злагодженої роботи. Одна з них – це Велика Книга Чарів, друга – Книга Цілющих Трав  і третя – Велетенський Словник.

По шість футів заввишки й по три завширшки кожна, виготовлені з найтоншої тисненої шкіри, оздобленої вишуканими пурпурово-золотими візерунками.

 На цій сторінціможна прочитати розмову Книг

Велетенський Словник потребує Хранителя слів. Хранитель раз на рік має прочитати вголос весь Словник, щоб переконатися: всі слова належним чином промовлені. І навіть цього не досить. Щоб врятувати слова,  маленьких друзів людини, яким нудно весь час сидіти між сторінками,  Хранитель намагається протягом року вживати якнайбільше слів.

Слухачам Хранитель Слів розказує: «Це, так би мовити, звукові книги, звичайно, зовсім не схожі на ваші нудні, старі, буденні, звичайні книжки. Наші книги вміють розмовляти…» Їхні мелодійні голоси  схожі на голоси трьох маленьких бабусь. Хранитель Слів називає їх «Моя кохана балакуча бібліотека»

На жаль, чарівні книги стали ласим шматочком для василісків. Вони їх викрали І маленькій мирній Міфології довелося об’єднатись і повернути свій уряд на полі бою.

Взагалі-то знаю три казкові історії, де війни розпочинаються через бажання нехороших людей заволодіти чарівними книгами.

Якось розповім про інші.

Дякую, що дочитали. Далі буде…

Немає коментарів:

Дописати коментар