26 березня, 2024

ЗАКРИТІ ФАЙЛИ _ Аня Амасова «Кіт Джеймс. Агент 009»

Дуже гарна книга, але не з нашої бібліотеки. Більше двох років тому мені дав її почитати Саша Кічмаренко. Каюсь, не встояла і перефотографувала всю. Звісна річ, у відкритий простір не викладу, але з близькими людьми поділюся, якщо буде такий запит.

Поліграфічно  - це шедевр. Видавництво застосувало якісь  хитрощі, не інакше. Навіть придумали оригінальне маркування - «Книгофільм».

З назви зрозуміло, що це шпигунський детектив, а прототипом головного героя є знаменитий британець Джеймс Бонд, агент 007 на службі Її Величності. 

Пікантності додає те, що письменниця вплітає в текст свого книгофільму цикл уроків «Короткого курсу для секретного агента», наприклад:

·      Основні навички шпигуна: перевтілення

·      Зброя розвідника

·      Кодування інформації

І багато чого іншого. Спойлерити не буду.

Я ще повернусь до цієї книги. Зараз обдумую, кого із персонажів запросити до АІСТиного Віртального зоопарку. Їх багато, і мене, якщо чесно, трошки лякає кількість героїв. Почну з головних персонажів – агента Джеймса та його напарника, художника  Лемінга.

А ще можу запропонувати інші книги Ані Амасової. Три книги серії «Пірати Котячого моря». Це з тих, що школі для читання принесла Маша Осовська

Дякую, що дочитали.

Немає коментарів:

Дописати коментар