06 жовтня, 2021

ОДИН ДЕНЬ - ОДНА КНИГА (або дві)

     Час від часу кожен, напевне,  бібліотекар зважується на списання літератури. Сьогодні я взяла в руки 2 книги і... повертаю їх на полиці. Зробила це обдуманно. Взялася читати одну - зупинила себе на 24 сторінці. Почала другу читати - опам'яталася вже на 15. 

    Лариса Письменна "За синіми морями" та Тетяна Полікарпова "Від весни до весни"

     Потім вчиталася в анотації,  око вихватило один маленький збіг. І  далі руки самі потягнулися до комп'ютера, відкрили сторінку блогу. 

     Може, це зацікавить і вас.  

   Різні книги, написані в різний час різними жінками з різними долями. І в АІСТиній бібліотеці опинилися в різний час - проте на одній полиці стояли поруч одна із одною. І крім цього їх об'єднує, що вони брали участь у  Всеросійському конкурсі на кращий твір для дітей (1972-1974 рр.) 

   Так, ви правильно зрозуміли, ці книги дісталися нам у спадок від радянського минулого. Їх цікаво читати і зараз. Але...
    "Від весни до весни" Тетяни Полікарповою однозначно треба перемістити у відділ дорослої літератури. Дорослу людину "накриє"  туга за щасливим дитинством і розуміння, що його період такий нетривалий, що кожен день безцінний. Бо ніколи не знаєш, що на тебе чекає...
     "Тисячі вікон і один журавель" могли б читати діти, але, скоріше всього, вони оминуть її. Зекономило видавництво  "Веселка" у 1980 році на яскравій обкладинці і знецінило гарну казку про хлопчика, який разом з батьком зводить будинки - одразу у двух світах. У реальному - за допомогою сучасної техніки,  та уявному, за допомогою чарівних слів та каменів. 
      Спробую-но я зацікавити своїх улюбленців-четверокласників...

Немає коментарів:

Дописати коментар