12 жовтня, 2023

ВІДКРИТТЯ_випуск 1_ЛЕТЕРІНГ

    11 жовтня у мене був дебют:  бібліотечний урок у 2 класі

   Книжкові стелажі та шафи в АІСТиній бібліотеці стоять так щільно, що просто неможливо запросити учнів на повноцінне заняття. Тому воно було виїзне :) І йому  передувала велика спецоперація.  Хай вас не дивує шпигунська лексика, це невипадково.

   Ось кілька фактів:

1. Другокласники були в гостях у бібліотеки 10 хвилин, коли вітали мене з Днем бібліотекаря, Цього достатньо для того, щоб перевірити їхню пам'ять, щоб вони здали такий собі простий "шпигунський" тест на спостережливість.

2. Наближався День пошти, і це дуже гарний привід розпочати спецоперацію, надіславши таємне послання. Багато детективних і шпигунських історій розпочинаються саме з такого факту.

3. Англійською слово LETTER означає і "буква", і "лист". Поняття ЛЕТЕРІНГ (зустрічаються варіанти написання леттерінг і летеринг) ще тільки завойовує увагу в інформаційному полі. Особисто я вперше побачила, як це гарно і апетитно виглядає на фейсбук-сторінці  "Боже,Вільної школи" ( на фото внизу видно у лівому верхньому кутку).  Погодьтеся, гріх було не скористатися такою нагодою і не обіграти це для знайомства.

    Я так багато розказую про підготовку, тому що отримала багато задоволення.

   Чи сподобався урок? Так, звичайно. Дуже сподобався. Діти на питання, про що хотілося поговорити більше - про книги, про бібліотеку чи про летерінг, - обрали останнє.

  Тест, до речі, вони дуже гарно пройшли, багато чого відтворили. Олена Леонідівна завбачливо записала їх на дошці, то ж коли прийшов час працювати, список дуже згодився.

   Коли вона взяла в руки крейду, почався процес, якому важко підібрати слово: магія, можливо. Політ фантазії ніхто не стримував, але він вимушено обмежувався аркушем і двома словами: БІБЛІОТЕКА і КНИГА. 

  Читачі, звертаюсь до вас: хоч раз у життя ви були в бібліотеці, задумайтесь на хвилинку, що ви запам'ятали? А тоді спробуйте додати своїх спогадів слова ОБРІЙ, ЧАЙ, ТИША, ПИЛ.

  Про книги і бібліотеку ми, звичайно, теж поговорили. Хід уроку направляли самі діти, особливо вдячна за запитання Вовчику Мазуніну "А яка книжка ваша найулюбленіша"?  Треба його запам'ятати і мати завжди в запасі для бібліотечних уроків :)


P.S. Летерінг - мистецтво вимальовування букв :)


 

 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар