26 листопада, 2021

КАЛЕНДАР ЗНАМЕННИХ ДАТ. Сашко Дерманський - ювіляр!

 Сашкові Дерманському – 45!

Вітаємо з ювілеєм.

З чого ж почати?

Може, з того, що Сашка Дерманський є одним із улюблених українських дитячих авторів і це підтверджується, наприклад, тим, що  Міжнародна рада з дитячої та підліткової книги (International Board on Books for Young People - IBBY) внесла книжку "Мері" (Видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма-га", 2018) до почесного списку IBBY Honour List 2020 (список щодва роки формують з письменників, ілюстраторів і перекладачів з усього світу.  2021 рік приніс Сашкові номінацію на Меморіальну премію імені Астрід Ліндгрен 2022 року (більше про це можна дізнатися отут)

Може, з розповіді про акцію #Живі письменники, в 1-му сезоні якої є цікавезні фото- та відеоматеріали про письменника разом із методичними рекомендаціями? Просто бомбезний матеріал для вчителя, який хоче дізнатися більше про творчість Сашка Дерманського і шукає підхід до його книг? Я – велика прихильниця цієї акції і популяризую при першій ліпшій нагоді (подробиці - за посиланням)

Може, з розповіді про те, як Сашко подарував мені дружбу з 4-м класом? Ще, здається, ніколи такого в моєму довгенькому професійному житті не було -  нас об’єднало читання його книг.  Ми на цілу квінту занурились у його книги.

А може, з тієї геніальної фрази, котрою починається «Король буків, або Таємниця Смарагдової книги»? Я «дарувала» її усім, бо саме чергувала коло столової, але саме для нас із чотирикласниками вона стала знаковою, своєрідним кодом? Вона не менш геніальна, ніж ті, з яких починається «Євгеній Онєгін» або «Анна Карєніна».

Словом, за яку б ниточку ви не потягнули, закінчиться тим, що вам захочеться взяти книгу в руки, зручно вмоститися і… читати.

Запрошую до АІСТиної бібліотеки. Особисто я рекомендую почати з класики, з «Пригод вужа Ониська». Наша бібліотека досить непогано укомплектована книгами Сашка Дерманського





Немає коментарів:

Дописати коментар