07 листопада, 2023

ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО ВІЙНУ ТА МИР - вебінар для вчителів та батьків

   Вперше на моєму блозі стався збій, через який не був опублікований дуже важливий для мене, моїх колег пост. 

   У листопаді три шанованих  організації - Лабораторія дитячого читання "Барабука", НЦ "Мала академія наук України" та ГО "Смарт освіта"  у межах проєкту "Живі письменники" та при підтримці Українського інституту книги - проведуть цикл вебінарів на тему "Живі письменники. Як говорити з дітьми про війну та мир". 

  Сьогодні був перший з п'яти вебінарів. Так вийшло, що я на нього запізнилась, і то добре запізнилась, на цілу годину. Добре, що є запис, і можна надолужити. 

  Надзвичайно інформативним є виступ Світлани Ройз. Основна теза, з якою спішу познайомити читачів, така:

  •    Привчаючи дитину до читання, викликаючи в дитини любов до читання, ми даємо їй в руки найкращий інструмент у, щоб подолати стрес. 
  •    Є різні методи, як відновитися: випити чашку гарячої кави чи чаю, послухати музику,  відеоігри, прогулятися. Експериментальним методом вчені довели, що їх суттєво випереджає читання. 
  •    Вже сам момент, коли дитини чи доросла людина бере в руки книжку, торкається обкладинки, вдихає аромат, чує шелестіння сторінок, є терапевтичним.   
Це далеко не все, чим варто було поділитися, Планую ще раз передивится вебінар. І вас запрошую. Проходьте за цим посиланням. 

Немає коментарів:

Дописати коментар