12 лютого, 2024

АІСТ_самвидав_випуск 1

Мати власний друкарський верстат– вихід для бібліотекара, хоча електронну книжку ніхто не відміняв, звичайно.  АІСТиній бібліотеці є чим похвалитися. Поличка самвидаву росте і повниться. В ній є і детективи, і фентезі, і пригоди, і методична література.

Була у мене велика спокуса розпочати зі старожилів нашої бібліотеки, але все таки розповім про найсвіжіше.

Зараз переді мною – і перед вами – три роздруківки.

1. Сергій Оксеник «Вбивство п’яної піонерки». У продажу мені знайти не вдалося, а от завантажити електронний варіант з інтернету можливість є. Стосовно підлітків – не впевнена, чи їм сподобається. А от люди старшого покоління будуть у захваті. Ми ніби зайшли у радянські часи з чорного ходу. Якби переді мною стояла задача зробити список тегів, це виглядало би так: #Радянська Україна,    #УПА,  #відьми,  #Велика Вітчизняна війна, #море, #міліція, #хрещення, #злочин, #крадіжка, #убивство, #містика. Рада, що знайшла на порталі БараБуки однодумців, то ж даю посилання на рецензію, яка написана професіоналом.

2.   

2. Для колег, шкільних бібліотекарів, припасла дещо цікаве. Посібник «Дизайн-мислення для бібліотекарів». Погодьтесь, не так часто можна побачити щось методично-корисне саме для нашої професії. Свій примірник я тільки-тільки роздрукувала, тільки-но почала вивчати, але розповісти колегам дуже хочеться. Тим більше, що на 5-й сторінці  автори дякують за підтримку у створенні посібника 5 організаціям, серед яких – Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека. Це круто, я вважаю.

3. Для себе я також роздрукувала посібник «Як говорити про російсько-українську війну». І радо буду ділитися ним – за бажанням читачів. Але все ж таки раджу користуватись також і електронним варіантом, тому що у посібнику дуже багато корисних посилань, особливо у списку корисних джерел. 

        Будь який матеріал на цю тему є необхідним для дорослих

Немає коментарів:

Дописати коментар